RSVP | +359 889 555 404

Развлечения

Развлечения | Пещерен Туризъм | Конна Езда | Вело Парк | Детски Развлечения

Хотел Bellevue Ви предлага пълноценна почивка с възможност за много развлечения-конна езда, планински, пещерен и културно исторически туризъм, а за любителите на по-екстремните изживявания – пейнтбол, и уникалният Вело парк Пампорово. Конната база на с. Левочево притежава над 70 коня от различни породи, а специално обучените инструктори с удоволствие ще Ви разведат из красивите родопски местности. Почитателите на пещерния туризъм-отново сте попаднали на точното място. Планински водач ще обиколи с Вас едни от най-забележителните творения на природата в Родопите –Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Ухловица, Голубовица, Харамийска пещера. Екстремните преживявания не спират до тук- очакват Ви още Триградското ждрело,Чудните мостове, екопътека Каньонът на водопадите, Скалният масив Невястата.За почитателите на историята препоръчваме посещение до Момчилова крепост – една от последно падналите твърдини на Родопите по време на Османското робство, както и до вратата на Родопите – Асенова крепост. Почивката в сърцето на планината може да продължи с обиколка на Златоград, Широка лъка, Чепеларе, Смолян- места, съхраняващи автентичния родопски фолклор и уникална местна култура. Допълнителни екстри за спортните натури са билярд, тенис на маса и волейболно/баскетболно игрище през лятото.

За повече информация – моля свържете се с нас на sales@hotel-bellevue.bg или телефоните, посочени в страницата “Контакти”.

Развлечения в Bellevue

Хотел Bellevue Пампорово е оборудван с разнообразни игри и забавления за свободното време. След дългият и уморителен ден на пистите може да се отпуснете пред камината на лоби бара с чаша предпочитана от Вас напитка, да поиграете билярд с приятели  или да се поглезите в СПА центъра и да се оставите в ръцете на професионалните ни масажисти, които ще Ви предложат с разнообразни процедури и терапии, сред които:

• Класически масажи
• Тайландски масаж
• Масаж с вулканични камъни
• ВИП стая
• Козметични процедури

Пещерен туризъм

В околностите на курорта Пампорово, който се намира в една от най-живописните планини в България – Родопите, се намират и най-красивите и посещавани от туристите планини.

Дяволското гърло
Мнозина са чували за изяществото и величието на Дяволското гърло, но колко от Вас са го усещали на живо. Пещерата се намира само на 40 км. от Хотел Белвю и до нея се стига безпроблемно с кола. Интересен факт за нея е че там се помещава най-големият подземен водопад на балканите, но не само, там може да се потопите в дълбините на легендата за Орфей и Евридика. Няма да отнемаме повече от удоволствието да чуете митичната история от екскурзовода в разхождайки се в самата пещера.
Прочети цялата статия за Дяволското гърло в блога ни.

Ягодинската пещера
Ягодинската пещера по нищо не отстъпва на Дяволското гърло, напротив. Пещерата се води за една от най-красивите със своите хиляди скални образувания от сталактити, сталакмити и сталактони. Пътят до нея отново е около 50 км, като съвсем лесно може да направите еднодневна екскурзия до двете пещери. Облагородената част на пещерата е около километър и има няколко основни спирки, където са разположени екскурзоводите спелеолози, които ви разказват за историята и мистиката около пещерата. Самата пещера е на 3 нива, като на най-горното (на няколкостотин метра от изхода на пещерата за посетители) се намира уникалният музей с експонирани пещерни жилища на праисторически хора, както и техни сечива и съдове за хранене. Посещението на това място е задължително ако сте в района. За финал ще ви посъветваме да отскочите и до Орлово око, място с 360 градусова панорама на Буйновското ждрело. От там се виждат дори части от Рила и Пирин. Атракцията е сравнително нова от 2009 г., като за посещението и трябва или да разполагате със високопроходим джип, или да наемете такъв от местните в подножитето на върха.
Прочети цялата статия за Ягодинската пещера в блога ни.

Ухловица
Тя се намира в края на с. Могилица, кото е на 47 км. от Пампорово и хотел “Белвю”. Местните наричат пещерата подземен дворец, заради уникалните образувания. Пещерата е на няколко етажа, като на горния етаж е Залата на пропастите, от която по стръмна стълба се стига до долната зала, която е и най-красивата в пещерата. Ухловица е дълга около 450 метра, но облагородената част е 330 метра. Пещерата завършва със 7 красиви езера, които напролет се пълнят със вода, а най-забележителен е големият каменен водопад, искрящ в бяло.

Голубовица
Водната пещера Голубовица 2 е най-интересната в района и нейното посещение е най-вълнуващо. В пещерата се влиза само със екскурзовод и специална екипировка, защото на места преминаването е през езера и потоци и се използват гумени лодки. Пещерата е отворена за посещения от юни до септември. Накрая може да завършите уникалното преживяване в необлагородената пещера със спускане по Via Ferrata и Алпийски тролей.

Чудните мостове
Чудните мостове са поредната уникална забележителност в района. Красотата и обаянието им са известни, но могат да се усетят само ако ги посетите на място. Скалните мостове, както е другото им име, се намират на около 40 км. от хотел Белвю, в посока Пловдив, като от главното шосе отбивката е 15 км. Това е едно от най-посещаваните места от нашите гости и определено едно от най-харесваните такива. Около мостовете има чудесни места за пикник или просто разходка, а гледката си заслужава да бъде снимана.

Конна езда

За любителите на конната езда хотел Bellevue, Пампорово може да организира различни преходи или уроци по езда с професионални инструктори. Конна база “Петро-Г”, с. Левочево организира разходки до Орфееви скали, взимайки гостите пред хотела. Конната база разполага с над 70 коня от различни породи и предлага, както преходи по предварително избрани от опитните инструктори маршрути, така и преходи по избрани от гостите дестинации. През зимните месеци се организират специални разходки с файтон и шейна.
Услугата е много подходяща за организиране мероприятия и тийм билдинг, както и за големи компании, които искат да опитат нещо ново и различно.

Вело парк Пампорово

Вело парк Пампорово е лятното бижу в короната на курорта. Официално открит през лятото на 2012 година. Уникалната , непрекъснато разширяваща и обновяваща се придобивка, цели да засили потока на гости през лятото, като предлага голямо количество писти, които всяка година се променят и подобряват. Паркът разполага с общо 5 специализирани и обособени трасета и маршрути за планинско колоездене с обща дължина над 20 км, подходящи за всички възрасти и умения. Трасетата са изпълнени с разнообразни препятствия и заигравки, като виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции, единствени по рода си в България, както и маркирани маршрути с различни нива на трудност, насочени към дисциплината крос кънтри. За начинаещите е трасето „Стойките“ с дължина 5,4 км., като то е подходящо за семейни разходки и фото турове. За средно напредналите има 3 трасета маркирани в синьо на картата. От 2013 година е жълтото трасе, което е задължително да се изпробва. За напредналите са червените трасета, а за професионалистите и търсещите екстремни усещания са черните трасета.

Детска анимация за всички гости на хотел Bellevue, Пампорово!

От зимата на 2018/2019 година в Хотел Bellevue, Пампорово гостите ще могат да се насладят на изключителното удобство да оставят децата си да се забавляват с нашите професионални аниматори. Те ще се погрижат малчуганите да прекарат незабравимо престоя си в хотела и да научат много нови неща. Детската градина започва да функционира от средата на месец декември и ще продължи до края на месец март. Всички дечица ще могат да запълнят деня си, освен с игри и забавления и със разнообразни образователни занимания. Вечер ще има състезания и конкурси за таланти, както и много образователни филмчета. Очаквайте повече информация съвсем скоро!