RSVP | +359 889 555 404

Спа Зона

БАСЕЙН   |    МАСАЖИ     |     СПА ПРОЦЕДУРИ     |     ВИП ЗОНА

Спа центърът ни е чудесно място за отдих в прелестните условия, предлагани от планината. Той разполага със закрит басейн с бар, фитнес център, джакузи, сауна, парна баня и солариум. Bellevue е един от най-посещаваните СПА хотели Пампорово, както през лятото, така и през зимата
Поглезете се с хидротерапия и разнообразни терапии за тяло, спа процедури и масажи или просто се отдайте на релаксация в спокойна обстановка на нежни аромати и благоухания.

СПА център – Хотел Bellevue

СПА центърът на Хотел Bellevue Пампорово предлага модерни сауна, парна баня, ВИП СПА зона и джакузи. Специално за нашите гости се предлагат безплатно използването на сауна, парна баня и фитнес. Допълнително може да се насладите и на нашия закрит басейн с температура на водата от около 30 градуса, който също е безплатен за посетителите на СПА Хотел Bellevue Пампорово

В нашия СПА център може да се насладите на:

  • Басейн
  • Сауна
  • Парна баня
  • Джакузи
  • Фитнес
  • ВИП СПА зона

Закрит отопляем басейн:

Размери: 13х6 метра

Дълбочина: 160 – 110 см.

Целогодишна температура: 28 – 30 º

Работно време: 10:00 – 21:00 ч.

Хотел Bellevue разполага с отопляем вътрешен басейн. Той има бъбрековидна форма като размерите варират между 13 м дължина и около 6 метра ширина. Постепенно от най-дълбоката си точка- 1,6 м той преминава в най-плитката си около 1,10 м. Той е подходящ както за плуване, така и за най-малките любители на водните забавления. Температурата на водата е между 28-30 градуса целогодишно. Истинска наслада за тялото. Може да поплувате или просто да се насладите на един приятен и лежерен следобед около басейна, който е заобиколен от удобни шезлонги. Той е предпочитано място за отдих и спорт, както през лятото, така и през зимата. Водата се филтрира ежедневно. Басейнът се намира непосредствено над спа центъра, където ще откриете разнообразни терапии и процедури за релаксация на ума и тялото. Панорамните прозорци с изглед към боровата гора предоставят невероятна гледка и наслада за очите, докато плувате. Ако желаете да съчетаете спа релаксацията и почивката с тренировка, фитнес центърът е идеален за целта. Разположен е непосредствено до басейна. Тук ще избягате от забързаното ежедневие , стреса и негативните емоции и ще презаредите всички свои сетива.

Видове масажи

Класически масаж – Системното масажиране забавя процесите на стареене. Масажът оказва влияние върху кожата, нервните рецептори и кръвоносните съдове. Той разширява капилярите, което от своя страна подобрява храненето на тъканите, усилва се отока на венозна кръв, подобрява се циркулацията на лимфомата, което пък допринася за премахването на отпуснатостта на кожата. В кожата и подкожната тъкан масажът активизира мастните и потните жлези и спомага за по-бързото изгаряне на подкожните мазнини. Кожата става по-мека, еластична и гладка! Масажът допринася за обогатяването на мускулите с гликоген и кислород.

Релаксиращ масаж – Характерно за релаксиращия масаж е, че се обработва точно определена част от повърхността на тялото, която по каналите на нервната система се свързва със съответстващия на тази част от тялото орган. Масажът лекува и действа релаксиращо и болкоуспокояващо при различен тип болести на всички системи и органи в човешкия организъм.

Тонизиращ масаж – Тонизиращият масаж укрепва и подобрява общото физическо състояние на организма и спомага за отпускане на тялото и ума. Кръвообръщението се засилва и от тялото се изхвърлят вредните токсини.

Спортен масаж – Предварителен масаж (предстартов) – масаж, който се прилага непосредствено преди спорт (фитнес, колоездене, бягане и др.), за да се загрее и стимулира тялото за предстоящото натоварване.

Възстановителен масаж – масаж, който се прилага след спорт, цели по-бързо и пълноценно възстановяване, уравновесяване на коровите процеси, регулиране на тъканното дишане, премахване на умората и достигане нормалното състояние на организма.

Възстановителен масаж – извършва се след физическо или умствено натоварване за максимално бързо възстановяване на различни функции на организма и повишаване на работоспособността. Възстановителния масаж има за цел да снемане на мускулното напрежение, както и отпускане на нервно-мускулния апарат и създаване на условия за оптимално бързо възстановяване на организма отстраняване на болезнените усещания повишаване на работоспособността на както на отделни части на тялото, така и на целия организъм.

Бамбуков масаж – Бамбуков масаж Масаж, който се прави с помощта на бамбукови пръчки и комбинация с шиатцу акупресура за пълно отпускане, това са специални бамбукови пръчици с дължина 35 см и диаметър 3 см. Едната от пръчиците е куха, а другата е напълнена със зърно, което създава звуков ефект. По време на  масажа се извършват удари по тялото на човека в ритъм 100 – 120 в минута. Бамбуковия масаж се препоръчва при затлъстяване, свръх-тегло, целулит, а също при физическа и умствена преумора, намалява мускулното напрежение, възвръща енергията и тонуса на тялото.

Масажна яка – Основните места на натрупване на напрежение и стрес са мускулите на врата, раменния пояс и около лопатките. Редовният масаж на тези области или т.нар. „масажна яка“ премахва болката, отпуска напрегнатите мускули и възстановява подвижността на шията, раменете и гръдния отдел на гръбначния стълб.

Гръб и крака – При частичния масаж на гърба (краката) се използват техники от класическия масаж. Подходящ масаж за подобряване на мускулния тонус и баланса в зоната на гърба (краката).

Крака и стъпала – При частичния масаж на краката (стъпала) се използват техники от класическия масаж. Подходящ масаж за подобряване на мускулния тонус и баланса в зоната на краката (стъпалата).

Гръб и стъпала – При частичния масаж на гърба (стъпалата) се използват техники от класическия масаж. Подходящ масаж за подобряване на мускулния тонус и баланса в зоната на гърба (стъпалата).

Прасци и стъпала – този масаж е с характер на зонова терапия

Антицелулитен масаж (крака)– Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образования. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помощта на специални техники и етерични масла. С помощта на масажа се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания.

Антицелулитен масаж цялостен – Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образования. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помощта на специални техники и етерични масла. С помощта на масажа се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания.

Лечебен масаж – Този вид масаж е ефективно средство за лечение на различни травми и заболявания. Различават се следните негови разновидности:
•    класически – провежда се близо до увредения участък или непосредствено върху него;
•    сегментарно-рефлекторен – изпълнява се с цел рефлекторно въздействие върху функционалното състояние на вътрешните органи и системи;
•    съединително-тъканен – въздейства предимно на съединителната тъкан и хиподермата;
•    периостален – в определена последователност се прилага ритмичен точков натиск върху костните подложки, с цел да се получи дразнене на надкостницата;
•    точков – локално се въздейства върху биологично активните зони (точки) с цел стимулация или отпускане;
•    апаратен – осъществява се с помощта на вибрационни, вакуумни, ултразвукови или йонизиращи уреди;

Лечебнолокален масаж – При този вид масаж се обръща внимание на конкретна проблемна зона от тялото.

Вакуум масаж – вендузи – В основата на действието на вендузния масаж лежи рефлекторния метод, основан на възникването на хиперемия, дразнене на кожните рецептори от създадения във вендузата вакуум. Под влияние на вендузния масаж се подобрява периферната циркулация на кръвта, лимфата, между тъканната течност. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото. Кожата става еластична, повишава се съпротивлението й към температурни и механични фактори, подобрява се съкратителната функция на мускулите, повишават се техния тонус и еластичност.
При въздействието на вакуум-терапията се извършва отделяне на екстракта на мастните и потните жлези. В неговия състав влизат, освен соли, ацетон, жлъчни киселини, които в определени концентрации са токсични за организма. Това дава възможност да се сравни метода на вендузния масаж с ефекта на банята.

Спа процедури

Ароматерапия – Този тип масажи имат изключително тонизиращ, подмладяващ и удовлетворяващ ефект. В течение на много векове човекът се е стремил да опознае тайната на ароматите, да ги извлече от растенията и да ги накара да му служат. Получаваните от растенията ароматни многокомпонентни композиции на летливи органически съединения (ароматични въглеводороди) осигуряват многостранно въздействие на физиологията на човека във всички нюанси на неговата индивидуалност. Разнообразието на молекулярни форми на ароматичните въглеводороди, образуващи три ароматни тона в букета на етеричното масло, им позволява да въздействат и на епидермиса, и на дермата, и на подкожно-мастната тъкан, и на кръвоносните съдове, и на течностите в организма, и на тъканите, и на системите от органи, и на междуклетъчните структури.

Медотерапия – Медът въздейства лечебно на организма директно през кожата и прилаган като терапия, меденият масаж възстановява естествената способност на организма да се самоочиства от отровите. Масажът с пчелен мед спада към т. нар. активиращи терапии (лечебно докосване, рейки, акуперсура, акупунктура, апирефлексотерапия и др.). При него се съчетават третирането на кожата с ръце, стимулирането на определени точки и съчетаване с лечебните свойства на пчелния мед. През порите той попада в организма. При този масаж са съчетани няколко различни лечебни подхода. Рязкото подобрение на кръвообращението в дълбоките слоеве кожа и мускулните влакна, способства за подобряване подхранването на вътрешните органи и тъкани. Медът, предавайки биологически активните вещества, абсорбира токсините и способства за бързото им изхвърляне от организма. Такъв вид масаж се прави за увеличаване на лимфотока и прочистване на кожата.Този метод е бил известен още в древен Тибет. Основан е на взаимодействието на кожата и биологически активните вещества в състава на меда, включвайки стандартните механизми на действие на другите видове масаж.

Шоколадова терапия – Шоколадовите терапии за тяло са истинска наслада за кожата и душата. Нарича се още най-чувствения и глезещ масаж, масажът на усмивките и радостта. Активните съставки на какаото внасят в организма голямо количество полифенолни съединения, които дезактивират свободните радикали, спират вредните окислителни процеси и запазват клетките и тъканите млади за по-дълго време. Аромата на шоколад допринася за освобождаване на серотонин в мозъка, който е отговорен за чувството на наслада и по този начин предизвиква състояние на опиянение и релакс, довежда до много положителни емоции и отстранява стреса. Специалисти твърдят, че какаовото масло помага на мозъка да изработва вещество сходно с опиума, което освобождава хормона ендорфин, даващ чувство на превъзбуда.

Винена терапия – Целебните свойства на виното и гроздето се използват в разнообразни СПА-програми за лице, тяло, педикюр. Винотерапията избавя от стрес, наднормено тегло, оказва антицелулитно действие, освобождава от токсини, явява се идеална процедура за зряла и повяхнала от слънцето кожа. Прилага се след уморителни вечери за възвръщане на жизнените сили, както и при всички състояния на отпадналост, пролетна умора и други. Помага за освобождаване на тялото от токсини, премахва умората, повишава тонуса. Аромата на грозде допринася за подобряване на общото състояние на тялото, за отстраняване на последиците от употреба на алкохол, висококалорични, пикантни храни и други токсини от различно естество.

Пилинг на цяло тяло –  пилингът е козметична процедура за дълбоко почистване на лицето и тялото, която позволява да се отстранят мъртвите частички епидермис и да се изведат токсините и шлаките от организма. Процедурата подобрява кръвообращението, нормализира лимфотока, намалява подкожния мастен слой и прави кожата по-мека, стегната и еластична. SPA пилингът често предхожда масажа. Той отваря порите и затопля кожата, благодарение на което ароматните масла и козметичните средства проникват по-дълбоко в кожата, което повишава общоукрепващото действие на масажа.

Частичен пилинг – пилингът е козметична процедура за дълбоко почистване на лицето и тялото, която позволява да се отстранят мъртвите частички епидермис и да се изведат токсините и шлаките от организма. Процедурата подобрява кръвообращението, нормализира лимфотока, намалява подкожния мастен слой и прави кожата по-мека, стегната и еластична. SPA пилингът често предхожда масажа. Той отваря порите и затопля кожата, благодарение на което ароматните масла и козметичните средства проникват по-дълбоко в кожата, което повишава общоукрепващото действие на масажа.

Вана на Клеопатра – Тази процедура със звучното име ‘Ваната на Клеопатра’ е баня за отпускане на тялото и постигане на красота. Ваната е снабдена с различни естествени козметични продукти като масла и мляко, екстракти от билки и цветя, специални ароматни съставки. Температурата на водата във ваната е около 38° С.

Джакузи със соли и пилинг – Антистрес процедура за прочистване на тялото от токсини с пилинг

Джакузи със соли и пилинг за двама – Антистрес процедура за прочистване на тялото от токсини с пилинг

Джакузи със соли плюс класически масаж – Неповторима комбинация от отпускаща вана с 100% естествени морски соли с високо съдържание на минерали последвана от тонизиращите предимства на класически масаж.

Джакузи със соли и класически масаж за двама – Една прекрасна процедура за двама – докато половинката Ви се отпуска във вана с топла вода и 100% естествени морски соли с високо съдържание на минерали, Вие ще се наслаждавате на тонизиращите предимства на класически масаж. Насладете се заедно на приятни мигове!

Джакузи със пяна и класически масаж – Неповторима комбинация от отпускаща вана с ароматна пяна последвана от тонизиращите предимства на класически масаж.

Джакузи с пяна и релаксиращ масаж за двама с бутилка пенливо вино и фелитирани плодове – Една прекрасна процедура за двама – докато половинката Ви се отпуска във вана с топла вода и прекрасни аромати, Вие ще се наслаждавате на релаксиращ масаж със специално релакс масло. Насладете се заедно на приятни мигове!

Джакузи с пяна и ароматерапия – Неповторима комбинация от отпускаща вана с ароматна пяна последвана от тонизиращите предимства на на аромотерапия с етерични масла.

Джакузи с пяна и аромотерапия за двама с бутилка пенливо вино и фелитирани плодове – Една прекрасна процедура за двама – докато половинката Ви се отпуска във вана с топла вода и прекрасни аромати, Вие ще се наслаждавате на аромотерапия с етерични масла. Насладете се заедно на приятни мигове!

ВИП Спа зона

Хотел Bellevue разполага с уникална по рода си ВИП зона в СПА центъра. ВИП зоната е оборудвана с мултимедийно джакузи, както и място за масажи. ВИП зоната е подходяща за роматична вечер с чаша вино с любимият човек. Предлагаме и различни пакети с екстри.

Част от пакетите са:

Джакузи със соли и пилинг – Антистрес процедура за прочистване на тялото от токсини с пилинг

Джакузи със соли и пилинг за двама – Антистрес процедура за прочистване на тялото от токсини с пилинг

Джакузи със соли плюс класически масаж – Неповторима комбинация от отпускаща вана с 100% естествени морски соли с високо съдържание на минерали последвана от тонизиращите предимства на класически масаж.

Джакузи със соли и класически масаж за двама – Една прекрасна процедура за двама – докато половинката Ви се отпуска във вана с топла вода и 100% естествени морски соли с високо съдържание на минерали, Вие ще се наслаждавате на тонизиращите предимства на класически масаж. Насладете се заедно на приятни мигове!

Джакузи със пяна и класически масаж – Неповторима комбинация от отпускаща вана с ароматна пяна последвана от тонизиращите предимства на класически масаж.

Джакузи с пяна и релаксиращ масаж за двама с бутилка пенливо вино и фелитирани плодове – Една прекрасна процедура за двама – докато половинката Ви се отпуска във вана с топла вода и прекрасни аромати, Вие ще се наслаждавате на релаксиращ масаж със специално релакс масло. Насладете се заедно на приятни мигове!

Джакузи с пяна и ароматерапия – Неповторима комбинация от отпускаща вана с ароматна пяна последвана от тонизиращите предимства на на аромотерапия с етерични масла.

Джакузи с пяна и аромотерапия за двама с бутилка пенливо вино и фелитирани плодове – Една прекрасна процедура за двама – докато половинката Ви се отпуска във вана с топла вода и прекрасни аромати, Вие ще се наслаждавате на аромотерапия с етерични масла. Насладете се заедно на приятни мигове!